Jagochmitthjärta

BAKA SAFFRANSSKORPOR

I fredags så var jag grymt sugen på saffran och hittade ett recept på saffransskorpor i Ica Maxis reklamblad.

När jag hämtat Noelle på förskolan så tog vi vägen förbi affären och handlade ingredienser.

Och dom blev riktigt goda! En kopp kaffe och dessa skorpor blev såå gott ihop.

   
    
    
    
 
Med Lovelia på magen och Noelle som hjälpreda på bänken så fixade vi det fint och överraskade pappan i huset när han kom hem.

Tänkte dela med mig utav receptet 🙂

100 g smör, 1 g saffran, 2 st ägg, 1 dl strösocker, 5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 dl hel sötmandel, 2 msk råsocker.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran. Häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Klara!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats