Jagochmitthjärta

ÄR HON INTE LITE TJOCk?

Alltså! Den här hysteriska vikthetsen som finns gör mig galen!

Jag vill gå ner i vikt, framförallt mina gravidkilon. Men det handlar om mig, om min kropp, om att jag ska må bra. Mig är det ingen som går på och säger att jag är tjock, men min dotter på snart sju veckor är det helt okej att kalla tjock.

Min dotter som på torsdag är sju veckor gammal, och hon väger närmare 6000 gram. Hon har ett runt och härligt ansikte med sådär goa kinder precis som sin storasyster hade i den åldern. Hon har en liten kulmage och smala ben, precis som sin syster. Och sen är hon så jäkla söt!

Jag brukar kalla henne min lilla knubbo, hon är min dotter. Bland det finaste jag har!

Men sen när näst intill helt okända personer, människor som jag endast hälsar på och pratat lite smått med på tex öppna förskolan, påtalar ett och annat om att hon är tjock för sin ålder och annat som de inte har att göra med så blir jag bara arg och ledsen. 

– Gud vad söt hon är, rund och go. För hon är väl ganska så tjock för sin ålder? Då vet man iallafall att du ger tillräckligt med mat. För du ammar väl? Inte? Nehe varför?

Finns det nån ”lag” om hur smala eller tjocka dom ska vara vid en viss ålder? Varför inte bara nöja sig med att det är friska och välmående barn?

Det här med amningen är faktiskt ganska känsligt för mig. Jag hade en otroligt jobbig tid med Noelle och amningen och mådde, mycket mer än folk vet, otroligt dåligt kring det. Därför valde jag bort amningen helt denna gång, jag kände att jag int ens orkade testa och det känns som ett bra val trotts att jag mer eller mindre varje dag ångrar mitt beslut då det inte är nått jag kommer få uppleva. Jag är otroligt nöjd med mina två flickor.
Jag förstår att de flesta ser amningen som självklart. Men snälla, säger jag att jag inte ammar så fortsätt inte fråga. Vill jag prata om det så gör jag det. 

Nej jag ammar inte och så är det med det! Min dotter får ersättning (hon är mer eller mindre dödsdömd) och hon är mätt, nöjd och lite tjock!

   
    
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Alla mina tre barn är uppväxta på ersättning, alla av samma anledning, jag har inte tillräckligt med mat för att de ska gå upp i vikt och alla tre barn är friska och krya! Och du, min 6 mån bebis väger 10kg! Bebisar styr själva hur mycket de vill äta och det ska man inte göra något åt. Hoppas du inte tar åt dig av kommentarerna!

 2. Millan

  Jag vill bara fortsätta den sista meningen…

  ”Nej jag ammar inte och så är det med det! Min dotter får ersättning (hon är mer eller mindre dödsdömd) och hon är mätt, nöjd och lite tjock! OCH HELT UNDERBARTS SÖT!”

 3. Emma

  Min lille Anton har sett ut precis som lovelia! Smala ben med en rund go bebismage och runt fint ansikte. Han ammades inte heller på grund av att det inte gick helt enkelt och nu har jag en frisk liten 1,5 åring! Dom SKA ha lite bebiskläm, det tillhör ju! Jag tycker lillan är fantastisk söt och fin precis som hon är! Kram 🙂

 4. Frida - mamma & hälsa

  Bebisar ska vara runda och goa! Jag får ofta höra att min flicka på snart tre månader är lång och det är hon, 62 cm. Det där med amningen tyckte jag också var jobbigt men jag tänker som så att jag ger mitt barn mat och hon växer som hon ska, vad andra tycker bryr jag mig inte om! Huvudsaken att jag vet att hon får mat och mår bra 🙂

 5. Fembarnsmamman

  Jag har försökt amma alla mina fem. Men det går inte. Jag har minimjölk i tuttarna!
  Denna gång började jag med ersättning redan efter återbesöket på bb. Jag blev mindre stressad och han blev mer nöjd!

  Så heja dig!!

 6. Fembarnsmamman

  Hon är inte tjock.

  Vår son kallar jag knubbis! Han är 5 mån och väger 8 kg.
  Storebror är 18 månader och väger desamma (han är liten för sin ålder med en födelsevikt på 1910g i vecka 37+2)

  Hellre att de får i sig tillräckligt med mat än att man får kämpa med den.. vi har fått uppleva båda delarna. 🙂

 7. Jessica

  Hur go som helst ju , älskar bebisar som är små knubbisar 😀 tycker inte det är något fel att ge ersättning istället för amning , valde den här gången att fasa ut amningen och ger nu bara ersättning , han är 3,5 månad , han är mer nöjd och jag också 😀 har dock gått fort och alla vet det inte än , fasar för alla frågor , som du säger vill jag prata om det gör jag det . Nu babblar jag på! Skulle bara säga att du gör ett fantastiskt jobb och har 2 super fina tjejer 😀

 8. Andrea

  Men herregud, hur kan man ens säga något sånt?! Fattar inte det! Hon är så otroligt söt och som du säger det viktigaste är att barnen mår bra och är friska!
  Kram på dig!

 9. Clean Eating by Annika

  Hon är helt perfekt (som alla bebisar är) och ingen vet bättre än du och hon vad som är bäst för er. Jag ammade inte heller. Jag valde en positiv och mysig första tid med min son och dotter framför blödande bröstvårtor och gråtande barn. För mig var valet självklart även om många i min omgivning verkade ha riktigt svårt att förstå hur jag kunde vara ”så egoistisk”.

  Heja dig!!

 10. Emelie

  Hon är helt perfekt punkt slut.

  Jag vet hur du känner, jag får ständigt höra detta om min minsta dotter på 1,3 år. Är otroligt less på att höra att hon är väldigt stor för sin ålder? Vad vill de att jag ska svara..? Tröttsamt 🙁
  Ni har två fina och helt perfekta tjejer!
  Kram /E

 11. Johanna

  Sååå söt liten tjej du har! Fin, kry & härlig liten tjej – fattar verkligen inte varför folk måste haka upp sig på vikt eller ha åsikter överhuvudtaget! Hoppas att du får en fin kväll & att du får en bättre fortsättning på veckan än starten! Kram 🙂

 12. Tilde

  Hon är jättefin! Älskar små knubbiga bebisar, min egen har riktiga michelinlår och jag tycker det är så sött 🙂

  Att folk ens orkar..

 13. Maria

  Men att folk har mage att säga sånt. Suck. Hon är ju så fin och jag som haft två ganska smala barn vet att det är rätt skönt att de är lite runda och goa som bebisar så det finns lite att ta av om de skulle bli sjuka till exempel. Men alla barn är olika och så länge de är pigga och friska så är ju allt bra!

stats