Jagochmitthjärta

PSEUDOTVILLINGAR?

”-Hur långt är det mellan dina döttrar? -20 månader, jaha, då är dom inte pseudotvillingar.”

Snälla! Jag har två friska döttrar med 20 perfekta månader imellan, om dom är pseudotvillingar eller ej spelar väl ingen roll? Eller? Är det verkligen så viktigt att få kalla sina barn det?
I en diskution i en mammagrupp var det en mamma som skrev om sina pseudotvillingar (hon hade då mindre än 24 månader imellan) men fick snabbt huggningar om att det minsann är 18 månader som gäller och ingenting annat. (Grattis! Du har tryckt ut två ungar på mindre än 18 månader som troligtvis kommer konkurrera med varandra hela livet)

Jag har som sagt 20 månader mellan mina två och jag skulle, enligt vissa, ha ”planerat detta bättre” så de hade blivit pseudotvillingar. Men alltså! Ge er!

”Pseudotvillingar är barn som föds med mindre än 18 månaders mellanrum. Den äldsta brukar snabbt detroniseras vilket betyder ”avsättas från tronen”, alltså bli knuffad från mammans bröst, borttagen från skötbordet eller inte längre får sitta i det trygga knät.”

Många är inte medvetna om detta och det är ofta svårt att ha barn tätt när de är små. Men jag kan lova att det inte är mycket lättare att ha 20 månader imellan istället för 18. För att få kommentarer som ”- Jaha är det 20 månader imellan dom, du ska vara glad att Lovelia inte föddes två månader tidigare så de blev pseudotvilling, det är tufft!” (Nehe?!) är inte så kul att höra! Tänk om vi kämpat för detta barnet. Då spelar väl inte två månader någon roll?

Noelle kommer inte komma ihåg att hon varit själv. För henne är Lovelia självklar och de kommer växa upp tätt tillsammans, de kommer ha samma rutiner och de kommer stötta varandra genom livet, pseudotvillingar eller ej!

   
    
    
    
    
    
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ERINA - Mamma till pseudotvillingarna Wilmer & Wilma

  Alltså detta är ju helt jävla sjukt. Som att det ens skulle vara nån skillnad om det skulle varit 18mån istället för 20mån. Och som du säger vad spelar det för roll, ni har två underbara, friska barn. Och all fakta osv som det finns om såkallade speudotvillingar behöver inte ens stämma på alla, så mycket jag har läst om detta men kan faktiskt själv inte relatera tills alls mkt av den info jag läst. Wilmer och Wilma är ju födda med 13mån mellanrum och innan dom var födda viste jag inte ens vad pseudotvillingar var, det var på efterkontrollen med wilma som BM sa nu har ni pseudotvillingar. Jaha tänkte jag vad är det,,, hem och googla efter ett ord jag inte ens kunde stava till så det tog mig en bra stund innan jag ens kunde hitta nått om det. Jag skulle planera barn bara för att ha en titel på dom. Jag hade en sjukt jobbig första graviditet och därför ville vi ha barn tätt igen för att wilmer skulle ha ett syskon och jag var inne i gravidbubblan och tänkte det är lika bra att fortsätta och ha ett litet barn till. Vår önskan slog in och en wilma växte i magen, idag är dom som du vet 3 och 2år och självklart finns en längtan efter ett till trots att jag avskydde att vara gravid. Hur som helst ordet pseudotvillingar… Ja mina barn är det men det behöver inte betyda att det är jobbigt som jag får höra till skillnad från dig som får höra att det var synd att dom inte är det… Hur ska folk ha det egentligen! Wilmer och Wilma är väldens bästa vänner dom är mer som tvillingar och ska vara med varandra dygnet runt ich jag kunde inte vara en stoltare mamman än att se vilken kärlek dom har till varandra.

 2. frufjellstrom

  Hej galet hur folk resonerar! Jag har ca 14,5 månad mellan mina två mittersta och det var inte planerat all.. Den äldsta av dem har tagit mycket stor skada av detta men som du skriver, vem bryr sig hur många månader det är mellan? Det är väl inte månaderna som har betydelse? Det är väl kärleken man ger dem!

  Kram

  Instagram: frufjellstrom

 3. Mammatillfem

  Asså folk.
  Det spelar väl som sagt ingen roll. Huvudsaken är ju att barnen är friska!
  Åh ja tänk om ni fått kämpa!
  Vi har 1 år och 22 dagar mellan våra minsta. Det är inte heller en dans på rosor alla dagar..
  Inte med 3 1/2 år mellan syskon heller 🙂

stats